مزایا و معایب وردپرس چیست

در سال 2003، وردپرس به صورت رسمی در بازار عرضه شد. در آن زمان از این پلتفرم تنها برای وبلاگ نویسی استفاده میشد. از آن زمان تا امروز، وردپرس بارها بروزرسانی شده و گزینهها و امکانات جدیدی به آن اضافه شده است و به شما این امکان را میدهد تا هر نوع وب سایتی را به صورت رایگان با استفاده از آن ایجاد کنید. در ادامه با معرفی کامل وردپرس با ما همراه باشید.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است که امکان ساخت یک وب سایت را در عرض چند ثانیه به ما میدهد. امروزه بیش از یک سوم از کل وب سایتهای دنیا از وردپرس استفاده میکنند و این سیستم مدیریت محتوا توانسته است محبوبیت خوبی در بین کاربران اینترنت پیدا کند. بزرگ ترین برندهای دنیا نیز از وردپرس استفاده میکنند، به عنوان مثال نیویورک تایمز، یاهو نیوز، مک دونالدز، کوکاکولا، سی ان ان، نوکیا، هاروارد و ….
شما میتوانید با داشتن یک دامنه و هاست و با کمک وردپرس و قالبها و پلاگینهای آن به راحتی وب سایت خود را ایجاد کنید.
وردپرس انعطاف پذیری بالایی دارد، چون شما علاوه بر سفارشی سازی ظاهر سایت به وسیلهی پلاگینهای وردپرس، میتوانید هر نوع امکانات دیگری را به وب سایت خود اضافه کنید. و اگر امکان خاصی برای وب سایت نیاز داشتید که در پلاگینهای وردپرس موجود نیست، میتوانید یک پلاگین را به صورت اختصاصی کدنویسی کنید.
شما حتی میتوانید اپلیکیشن وردپرس را بر روی موبایل خود نصب کرده و به راحتی در هر زمان و مکانی که هستید وب سایت خود را مدیریت کنید.
وردپرس چه کاربردی دارد؟
امروزه افراد زیادی به راحتی از طریق وردپرس وب سایت خود را ایجاد کرده و به فروش محصولات و خدمات خود میپردازند.
شما نیز میتوانید کسب و کار خود را در بستر اینترنت و با استفاده از وردپرس توسعه دهید. اگر یک وبلاگ نویس یا فریلنسر هستید، میتوانید با ایجاد یک وب سایت وردپرس و هزینهی بسیار کم، حرفه، تواناییها و نمونه کارهای خود را به دیگران نشان دهید.
با استفاده از وردپرس شما میتوانید انواع وب سایتهای شخصی، شرکتی، خبری، فروشگاهی و … را به راحتی راه اندازی و مدیریت کنید، و هر زمان نیاز داشتید آن را توسعه دهید. همچنین میتوانید یک وب سایت چند زبانه طراحی کنید.
وردپرس کار کیست؟
وردپرس کار به فردی گفته میشود که حرفهی او توسعهی پلاگینها و قالبهای وردپرس است. هر فردی به راحتی و به صورت رایگان میتواند یک وب سایت وردپرس را ایجاد کند اما ممکن است برخی پلاگینها و قالبها با یکدیگر تداخل داشته باشند و یا نیاز به توسعهی یک قالب یا پلاگین اختصاصی داشته باشید؛ در این هنگام باید از یک وردپرس کار حرفهای کمک بگیرید. این افراد همچنین میتوانند، سئو و امنیت را برای وب سایت شما فراهم کنند.
وردپرس با چه زبانی نوشته شده است؟
پلتفرم وردپرس با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است و از MySQL، یکی از مشهورترین سیستمهای مدیریت دیتابیس، استفاده میکند.
وردپرس یا برنامه نویسی php؟
برای طراحی وب سایت، دو روش وجود دارد، روش اول این است که سایت شما از ابتدا کد نویسی شود. این راه بسیار هزینهبر است؛ زیرا هم هزینهی پیاده سازی اولیه و هم هزینههای احتمالی توسعه در آینده را باید پرداخت نمایید.
روش دوم طراحی وب سایت، استفاده از یک سیستم مدیریت محتوای آماده یا CMS است که هزینهی کمتری دارد. در این روش طراح، یک CMS رایگان اما بسیار پیشرفته مانند وردپرس را روی هاست شما نصب میکند.
وردپرس هم با زبان برنامه نویسی PHP ایجاد شده است اما برخی افراد ترجیح میدهند تا از یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی که با استفاده از زبان PHP نوشته شده است استفاده کنند. وردپرس در طول سالها توسط متخصصان بسیاری، بارها مورد بازبینی و بروزرسانی قرار گرفته است و نیازهای شما و کاربران وب سایت شما را تا حد زیادی برطرف میکند؛ اما توسعهی یک وب سایت از پایه، بسیار زمانبر و هزینهبر است. شما بنا بر نیاز و تمایل خود میتوانید از هر کدام از این روشها برای توسعهی وب سایت استفاده کنید.
وردپرس چگونه کار میکند؟
زمانی که وردپرس را نصب میکنید، به صفحهی پیکربندی آن وارد میشوید و تنظیمات کلی را انجام میدهید. سپس میتوانید صفحات، دسته بندیها، نوشتهها و… را ایجاد کنید.
وردپرس به زبان فارسی ترجمه شده است. این ترجمه تمامی بخشهای کنترل پنل را شامل میشود. علاوه بر این، وردپرس امکان ترجمهی پوسته (قالب)ها، افزونه (پلاگین ) و حتی هستهی اصلی را به کاربران داده است.
آیا وردپرس خوب است؟ ( وردپرس خوب یا بد )
وردپرس پلتفرمی امن و ساده است و حتی افرادی که با برنامه نویسی آشنایی ندارند نیز با استفاده از آن میتوانند یک وب سایت ایجاد کنند. جامعهی پشتیبانی وردپرس بسیار گسترده است و در صورت برخورد با مشکل هنگام کار با آن، به راحتی میتوانید مشکل خود را در انجمنها بیان کنید و راه حل مشکلتان را پیدا کنید.
وردپرس بلافاصله پس از یافتن رخنههای امنیتی، بروزرسانی میشود اما ممکن است برخی مدیران سایتها با عدم رعایت نکات امنیتی و یا استفاده از پلاگینها و قالبهای غیر استاندارد، امنیت وب سایت و دادههای کاربران خود را به خطر بیندازند. به همین جهت بهتر است که از یک متخصص برای این کار کمک بگیرید و ممکن است این کار برای شما هزینهی بالایی داشته باشد.
وردپرس و سئو
خوشبختانه وردپرس با کدنویسی استاندارد به شما امکان ایندکس شدن مطالب را به بهترین و سریعترین روش در گوگل میدهد و این به شما کمک میکند تا وب سایتتان در نتایج جستجوی گوگل، توسط کاربران بیشتری دیده شود. به همین دلیل وردپرس از نظر SEO و یا همان بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو در میان CMSهای موجود، عملکرد بهتری داشته است. مزیت بسیار مهم وردپرس راحتی تولید محتوا در آن میباشد که از عوامل مهم و تاثیر گذار در سئو است؛ راحتی تولید محتوا باعث میشود تا مدیر وب سایت وقت و انرژی بیشتری برای تولید محتوا بگذارد.
افزونههای زیادی برای سئوی وب سایتهای وردپرسی وجود دارد و معروفترین آنها افزونهی Yoast Seo میباشد. این افزونه به شما کمک میکند تا یک نقشهی سایت ایجاد کنید و با نکاتی که به شما توصیه میکند، در سئوی نوشتهها و مطالب سایتتان کمک میکند.
امنیت وردپرس
امنیت یک موضوع بسیار مهم پس از فاز طراحی وب سایت برای کسب و کارها است، تا بتوان از نفوذ هکرها جلوگیری کرد. به دلیل این که علاوه بر تیم وردپرس، برنامه نویسان زیادی در جهان هستند که بر روی امنیت وردپرس کار میکنند، باگها و مشکلات امنیتی خیلی سریع کشف شده و هر چند وقت یک بار به صورت خودکار هسته وردپرس آپدیت میشود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که ایمنی در دنیای وب را نمیتوان به هیچ وجه به صورت ۱۰۰ درصد تضمین کرد، زیرا اگر سایت شما به صورت کامل امن باشد، از راههای دیگری مانند انتخاب هاست غیرمناسب، هکرها قادر خواهند بود تا سایت شما را هک کنند، بنابراین قبل از انجام هر کاری سعی کنید که یک هاست مطمئن و امن برای سایت خود خریداری کنید.
وردپرس و ووکامرس
ووکامرس، یکی از محبوبترین افزونههای وردپرس است از طریق مخزن وردپرس به صورت رایگان در دسترس میباشد. وردپرس و ووکامرس به زبان فارسی ترجمه شدهاند و در کنار هم به شما کمک میکنند تا یک فروشگاه قدرتمند و تمام عیار را ایجاد کنید.
وردپرس بهتر است یا پرستاشاپ؟
افراد پر مشغلهی امروزی ترجیح میدهند تا نیازهای خود را در مدت زمانی کوتاه از طریق فروشگاههای اینترنتی تامین کنند. فروشندگان نیز دریافتهاند که داشتن یک فروشگاه اینترنتی در کنار فروشگاه فیزیکی میتوانند منافع زیادی برای آنها به همراه داشته باشد.
شما نیز اگر به دنبال راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی هستید، ممکن است این سوال را از خود بپرسید که کدام پلتفرم فروشگاه ساز بهتر است؟ پرستاشاپ یا ووکامرس (فروشگاه ساز وردپرس)؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که ووکامرس یکی از پلاگینهای محبوب و رایگان وردپرس است اما پرستاشاپ یک پلتفرم فروشگاه ساز مستقل است. پرستاشاپ همانند وردپرس رایگان و متن باز است. بنابراین میتوانید تغییرات مورد نظر خود را بر روی هر دو فرشگاه ساز ووکامرس و پرستاشاپ به راحتی اعمال کنید. صدها قالب و پلاگین جانبی برای هر دوی این پلتفرمها وجود دارد. اما ووکامرس به دلیل محبوبیت بیشتر، نسبت به پرستاشاپ، جامعهی پشتیبانی گستردهتری دارد.
به صورت کلی، اگر به دنبال سادگی کار کردن بدون در نظر گرفتن هزینه هستید، پرستاشاپ گزینهی مناسب تری برای شماست. اما اگر نیاز به توسعهی امکانات و قابلیتهای فروشگاه خود دارید بهتر است از فروشگاه ساز ووکامرس استفاده کنید. زیرا توسعه دهندگان ترجیح میدهند که توسعهی یک پلتفرم محبوب و شناخته شده را بیاموزند و یافتن فردی که توانایی توسعهی پرستاشاپ را داشته باشد، بسیار سخت است.
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس
برخی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس به شرح زیر هستند:
مزایای طراحی سایت با وردپرس
- سادگی و راحتی استفاده
- پشتیبانی دائمی و خلاقیت در این پلتفرم
- انعطاف پذیری
- بهینه سازی شده برای موتورهای جستوجو
- مدیریت آسان محتوا
- متن باز بودن
- ریسپانسیو بودن
- مقیاس پذیری خوب
- سرعت بالا
معایب طراحی سایت با وردپرس
- امکان وجود تداخل در بین برخی قالبها و افزونهها
- هزینهی بالای توسعهی قالب و پلاگین اختصاصی
- به خطر افتادن امنیت وب سایت و کاربران در صورت بروزرسانی نکردن وردپرس، قالبها و پلاگینهای آن
ثبت ديدگاه